11-13

november

2022
expo
Geen gitaarfestival zonder een expo van gitaren, gitaarhandelaars en gitaarbouwers.
Het Antwerpen Gitaarfestival is de plek bij uitstek voor fijnbesnaarde liefhebbers van gitaren om de mooiste instrumenten te horen, te proberen, te bestellen of zelfs meteen te kopen. En zoals elk jaar houden we opnieuw ruim plaats voor talent van eigen bodem! Een gezellig ontmoetingsforum waarbij de dialoog tussen bouwers en spelers verder vlot getrokken wordt tussen de concerten, de lezingen, de wedstrijd en de masterclasses door.

Op zondag 13/11 bespeelt Jan Depreter 6 verschillende gitaren in de interactieve Blind Date vergelijkingstest. Het publiek kan zo onbevooroordeeld en vrijblijvend een formulier invullen met parameters als dynamiek, projectie, kleur, lyriek en balans, waar nog een leuke prijs aan vasthangt ook! Op zaterdag 12/11 brengt Depreter om 17u00 een muzikaal eerbetoon aan de onlangs overleden José L. Romanillos (1932-2022) in 7 werken op 7 gitaren. Drie originele Romanillos gitaren zullen op het podium omringd worden door “Hommages” van Gerhard Oldiges, Tobias Braun, Stefan Nitschke en Michael Cadiz.

De Expo is gratis toegankelijk en loopt doorheen het hele Antwerpen Gitaarfestivalweekend van vrijdag 11 tem zondag 13 november 2022 in het CC Deurne.

Gitaarfotografie Workshop

ZATERDAG 12/11/2022 ● 13:00-15:00

Speciale Gast uit Parijs:

ORFEO MAGAZINE UITGEVER / FOTOGRAAF

ALBERTO MARTINEZ

Beperkt aantal plaatsen – reservatie enkel via info@antwerpengitaarfestival.be

Sato Guitars

sato.com

Stefan Nitschke

nitschke.com

Michael Cadiz

cadizgitars.com 

Jean Marquet

jeanmarquet.be

Darragh O’Connell

darragh@bluemail.ch

Karel Dedain

kareldedain.be

Partners

Stad Antwerpen

District deurne